Guidat Tona

Shpella e Pellumbave

Shpella e Pëllumbave është një plazh i vogël i shtrydhur mes shkëmbinjve të bregdetit të Jonit, pranë Ksamilit në jug të Shqipërisë. Plazhi ndodhet pranë plazhit të pasqyrës.

Plazhi i Manastirit

Një nga plazhet e para kur udhëtoni nga jugu i Shqipërisë drejt qytetit të Sarandës është Plazhi i Manastirit që ndodhet në rajonin e Vlorës.

Plazhi i Pasqyrave

Një nga plazhet e para pranë qytetit të Ksamilit kur udhëtoni në jug të Shqipërisë është Plazhi i Pasqyrave që ndodhet në rajonin e Vlorës.

Plazhi i Pulëbardhës

Plazhi i Pulebardhës është në vendin e 3-të nga 87 plazhe në qarkun e Vlorës. Plazhi ndodhet në një zonë urbane me pamje shumë piktoreske, mes maleve, i rrethuar nga shkëmbinjtë..

Ksamil

Ksamili është një fshat dhe një ish-bashki në rivierën e Shqipërisë së Jugut dhe pjesë e Parkut Kombëtar të Butrintit. Me reformën e qeverisjes vendore të vitit 2015, ajo u bë nënndarje e bashkisë Sarandë.

Gjiri i Roidhes

Në Rrojdhe, ku marinarët ndalojnë për t'u strehuar kur deti bëhet i frikshëm, bimësia nën ujë është aq e dendur sa i jep një tjetër ngjyrë dhe qartësi detit. Shkëmbinj nënujorë janë plot me iriq deti, dhe nëse jeni të pakujdesshëm, mund ta gjeni veten duke kaluar pjesën tjetër të udhëtimit duke mbledhur gjemba nën këmbët tuaja.

Krorëza

Plazhi i Krorëzës është një plazh i shkretë në Rivierën Shqiptare, pak mbi Gjirin e Kakomës. Plazhi është i izoluar nga shkëmbinj në tre anët dhe ka ujëra të mahnitshme bruz.

Plazhi i Greminës

Gjiri i Grammatës ndodhet në Gadishullin e Karaburunit, i njohur ndryshe si Gjiri i Grammatës. Shtrihet në rreze të shpatit perëndimor, shumë pranë Orikumit (në Pashaliman).

Plazhi i Ushtarit

Plazhi i Ushtarit ndodhet në verilindje të qytetit të Sarandës përballë plazhit të Kakomës. Është një plazh i vogël, me gurë të mëdhenj dhe shumë gjelbërim përreth. Është e arritshme si me varkë ashtu edhe në këmbë.

Kakome

Plazhi i Kakomës (Plazhi i Kakomesë) është një plazh krejtësisht i izoluar në një gji (gjiri i Kakomesë). Rrethinat janë të bukura dhe të gjelbëruara dhe plazhi është krejtësisht i shkretë.